{ "Description": "Toimialueen omistajuuden vahvistustiedosto kohteelle Microsoft 365 – aseta verkkosivuston pääkansioon", "Domain": "piiamakila.fi", "Id": "aa79e4e3-d50b-4055-bf3a-078899a9dab0" }
top of page
Foggy Forest

Retkeilyluotsi-koulutus
2023-2024

1695908598184.jpg
1695908598045_edited.jpg

Haluatko tutustua Mäntyharjun ja Repoveden kansallispuiston upeisiin retkeily- ja ulkoilureittikokonaisuuksiin? Samalla opit lisää retkeilytaitoja ja saat tietää mm. Metsähallituksen ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminnasta. Voit myös halutessasi tukea Mäntyharjun liikuntatoimea hyvän retkietiketin leviämisessä ja toimia Suomen luonnon retkeilylähettiläänä maastossa kulkiessasi. Jos vastasit kyllä tai miksipä ei, niin tämä kurssi on luotu juuri sinulle!

Ole nopea, kurssi alkaa pian!

Aika: 4.10.2023-20.4.2024

Hinta: 79,00€

Tätä on
tarjolla

01

Perusidea

ideana on kouluttaa luontoreittien käyttäjistä vapaaehtoistoimijoiden verkostoa Mäntyharjun alueen luontoreiteille opastamaan jatkuvasti kasvavaa käyttäjäjoukkoa erityisesti retkeilyetiketissä ja turvallisessa tulenkäytössä. Jos asut Mäntyharjun ulkopuolella, voit silti osallistua kurssille sillä opitut tiedot ja taidot ovat sovellettavissa missä tahansa maasto-olosuhteissa Suomessa.

03

Koulutuksen sisältö

Koulutuskokonaisuus on luonteeltaan kevyt ja ratkaisukeskeinen sekä maastopainotteinen. Suurin osa koulutuksista tapahtuu Mäntyharjun upeissa retkeilymaastoissa ja laavualueilla. Teemme myös yhteisretkiä ryhmän toiveiden mukaisiin kohteisiin. Yllä olevassa kurssikuvassa olemme Haukkavuorella osan vuoden 2022-2023 kurssille osallistuneiden kanssa.

05

2 opastettua retkeä

Kurssi sisältää kaksi opastettua luontoretkeä - ryhmän toiveiden mukaan. Saat myös kattavan tietopaketti Mäntyharjun ulkoilureiteistä sekä retkeilyyn liittyvää tietoa. Käymme läpi kevytretkeilyyn ja retkietikettiin sekä mukavamman retkeilyn vinkkejä. Tutuksi tulee myös Metsähallituksen ja läheisen Repoveden kansallispuiston ja vapaaehtoisen pelastuspalvelun toiminta. Käymme myös EA-perusasiat lävitse ja tutustumme lähialueen yrittäjien palvelutarjontaan. 

02

Kenelle sopii?

Mäntyharjussa ja lähiseudulla asuville, kesäasukkaille sekä luontoalaa opiskeleville, opetushenkilökunnalle tai luonto- ja eräretkeilyalalla yrittäjänä toimimisesta kiinnostuneille. Moni koulutukseen aiempina vuosina osallistuneista toimii opetustehtävissä päiväkoti-ikäisille, koululaisille tai vapaaehtoisena esimerkiksi partiotoiminnassa. 

04

Uutta 2023-2024

Tällä kurssilla huomioimme aiempaa vahvemmin luontomatkailupalveluiden tuottamiseen ja retkeilyyn olennaisesti kuuluvan vastuullisuuden sekä kestävän kehityksen mukaisia asioita.

06

Kurssin käytyäsi

Sinulla on kattavat tiedot monipuolisista ulkoilureiteistämme; tutuiksi tulevat niin patikointi-, maastopyörä-, retkipyörä-, kuin melonta- ja hiihtoreititkin. Opit myös käyttämään Mäntyharjun kunnan mobiilikarttapalvelua, tutustut erinomaiseen laavuverkostoomme ja saat koko joukon vinkkejä omille luontoon suuntautuville retkillesi! Tiedät, mistä löydät parhaat laavupaikat, joilla levähdät 

Jos koulutuksen käytyäsi koet, että voisit toimia retkeillessäsi samalla Mäntyharjun retkeilylähettiläänä, niin saat oikeuden käyttää Retkeilyluotsi Mäntyharju -merkkiä omissa ulkoiluvaatteissasi. 

Tykkäsin ihan hirveästi ja opin kaikkea uutta ja tarpeellista. Opastetut retket olivat hyviä ja samoin olivat ulkopuolisetkin asiantuntijat, kuten metsähallituksen esittelykerta. 

kurssipalautteita

Miltä kurssilla näyttää?

Kuvia aiemmilta vuosilta

Ole nopea, uusi kurssi alkaa pian!

Aika: 4.10.2023-20.4.2024

Hinta: 79,00€

bottom of page